juli 14, 2024

Barnedåb og fest

Efter den kirkelige begivenhed som er er ved en barnedåb, ja så skal der festes, for det er en festlig dag, hvor man samler hele familien og venner til god mad og vin. Det kræver nogen gange også, hvis man er som jeg, at der skal være barnedåbspynt på bordet. Nu kan jeg godt lide at markere hvad det er der fejres, så selvfølgelig skal der være barnedåbspynt.
Det jeg gjorde var at jeg dels købte en hvid dug, men så købte jeg noget blåt stof som jeg kunne lægge i midten af bordet, som så indikerede at denne barnedåb var en dreng. Der findes et utal af pynt til barnedåb, så jeg måtte også lige begrænse mig, for det blev til blå og grønne sutter der lå rundt om på bordet, sammen med en lille babydreng der sad og grinede. Så kom der lidt kontrast farvede blomster og servietter der matchede dels borten i midten af bordet og dels blomsterne. Det var vigtigt for mig at der var en sammenhæng mellem farverne.

Det blev en vellykket barnedåb, og jeg syntes selv at vi fik pyntet pænt op til vores barnedåb – nogle af tingene blev også lagt i en lille æske dagen efter, som lille Christian så kunne få når han engang skulle konfirmeres. Der blev festet igennem, vi fik god mad og hyggede – og lille Christian sov fra det hele, men vi fik taget en masse billeder, som lille Christian kunne få at se når han blev lidt større.
Jeg tænker at der er mange mennesker der gør meget ud af deres barnedåb, især hvis det er deres første fødte, og de pynter også deres festbord op med barnedåbspynt, for at markere at det er en barnedåb – er vi blevet lidt for amerikanske her på det sidste, for det er jo noget der har været brugt meget i USA ligesom baby shower – men pyt, jeg kan godt lide at pynte op og dække bord, om det så er en amerikansk skik eller ej, så vil jeg blive ved med at købe barnedåbspynt.